Hvad er genbrugsgravsten

"Gravsten med samvittighed" er en mærkningsordning under Stenhuggerlauget Danmark.
Raadvad Stenhuggeri er medlem af denne ordning og forpligter sig herigennem til kun at anvende og handle med europæiske sten, og ikke at benytte importerede sten fra østen.

Genbrug af sløjfede gravsten er helt i tidens ånd og i pagt med natur og miljø. Verdens naturreserver af granitter er ikke uudtømme­lig – snarere tværtimod. Især når vi taler om nordisk granit, hvoraf flere i dag er svære at fremskaffe. 

Størstedelen af de granitter, der i dag anvendes til gravsten, er importerede sten fra østen. Men hvorfor importere sten fra fjerne lande, hvor arbejdsmiljøet er diskutabelt, og transporten er en stor belastning for miljøet, når vi i virkeligheden har rig tilgang til egne nordiske granitter, gennem genbrugs tanken. 

Ved at anvende de sløjfede gravsten, som genbrugs­gravsten undgår vi et helt unødvendigt ressourcespild – at knuse god granit. 

Granitten er allerede brudt og forarbejdet, så denne arbejdsproces skal ikke gentages og påvirke miljøet negativt.


Nyt liv til den gamle gravsten

Hos Raadvad Stenhuggeri omhugges stenen og gøres klar til udstillingen for genbrugssten. Ingen sten er tilgængelige for offentligheden før den er omhugget og anonymiseret.

Gravsten med samvittighed gør en forskel for dig og miljøet.
 

Klik på billedet og læs artikel om genbrugsgravsten fra Helsingørs Stiftsmagasinet eller KLIK HER.